
Spaanse specialiteiten
Naast fantastische stranden, historische steden, gezellige dorpjes en prachtige excursies kan Spanje bogen op een fantastische eetcultuur! Ga op proeverijstocht naar de Costa del Sol, waar traditionele tapas en natuurlijk klassieke paella op je wachten. Hier zetten we enkele van onze absolute tapasfavorieten en Spaanse specialiteiten op een rij.
Tapas - een Spaanse klassieker
Tapas is het enige dat je hoeft te eten tijdens je vakantie aan de Solkusten. Langs de zonnige kust zijn veel traditionele tapasbars te vinden en onze tip is om een bezoek te brengen aan de tapasrestaurants waar de lokale bevolking eet. Hier zijn enkele van onze favorieten die je op het menu kunt vinden. Gambas al ajillo – knoflookgarnalen Alcachofas aliñadas – gemarineerde artisjokken Tortilla de patatas – Spaanse aardappelomelet Croquetas – ham-, vis-, groente- of kipkroketten Chipirones – kleine gefrituurde inktvis Pimientos de padrón – kleine groene paprika gebakken in olijfolie Patatas bravas – gebakken aardappelen met chili- en knoflooksaus Dátiles con bacon – gebakken dadels omwikkeld met spek Pescaditos – kleine gebakken visjes

Paëlla
Het Spaanse nationale gerecht paella is een smaakervaring die je niet mag missen! Het gerecht dankt zijn naam aan de grote koekenpan waarin het wordt gekookt. Het bestaat uit rijst op smaak gebracht met saffraan, erwten, paprika en kruiden. Er zijn verschillende soorten paella, maar de klassieke bevat konijn, varkensvlees, worst, vis en schaaldieren. Een echte paella heeft ongeveer 20 minuten nodig om te koken en er is veel liefde en goede, verse ingrediënten voor nodig om het beste resultaat te bereiken. Wanneer de paella geserveerd wordt, is het een echte lust voor het oog.
Wil je meer foodtips voor je reis naar de zonnige kust? Lees hier meer over de eetcultuur in Málaga!
Tips & Inspiratie
Bekijk al onze reistips voor Kreta, vind en boek een reis naar Kreta of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.